Contact | Links


CertificeringWaarom hout?

Hout is een buitengewoon materiaal. Het is op natuurlijke wijze hernieuwbaar maar heeft ook door groeiende bomen het vermogen om CO2 (koolstofdioxide) op te nemen en O2 (zuurstof) te produceren. Gemiddeld neemt een boom d.m.v. fotosynthese een equivalent van 1,0 ton CO2 voor elke m3 bijgroei op, terwijl hij tegelijkertijd 0,7 ton zuurstof produceert.

Certificering van hout
Het certificering van houtstromen heeft tot doel inzicht te verschaffen in de houtstroom van de bron in het land van herkomst tot en met het eindproduct. Wereldwijd zijn er diverse certificeringsystemen om dit te waarborgen.

Certificeringsystemen
FSC ®
is een wereldwijde organisatie, die opereert zonder winstoogmerk. FSC ® werd in 1993 opgericht door natuur- en milieuorganisaties, boseigenaren, mensenrechtenorganisaties, vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen en houthandelaren.
FSC ® heeft een grote naamsbekendheid. Zij stellen zich ten doel de bossen te beschermen tegen vernietiging en onherstelbare aantasting. De FSC ® principes en criteria voor verantwoord bosbeheer geven de verwerkers en consumenten zekerheid dat het uit verantwoord beheerde bossen komt. Labels zijn FSC 100% – FSC mix xx% - FSC mix credit.

Tevens is er hout met legaliteit statements door onafhankelijke certificeerders verkrijgbaar.
OLB – Origine en Légalité du Bois – legaliteitsverificatie van bureau Veritas met certificaten voor producties in West Afrika
VLO – Verication of Legal Origin – legaliteitsverificatie van Rainforest Alliance/Smartwood voor houtproductie uit Azië en West Afrika.
TLTV – Timber Legality and Traceability Verification – legaliteitsverklaring van SGS voor houtproductie uit Azië en West Afrika.

Kraaijeveld
Hardhout Constructies
en gecertificeerd hout!
Voor de verwerking van FSC ® gecertificeerde houtsoorten handelt Kraaijeveld Hardhout Constructies onder het FSC ® certificaat SCS-COC-000652-XL.Copyright 2010 | Credits | Sitemap